כניסה
למנויות
צרו קשר

חיטת כוסמין מוקפצת עם ירקות ירוקים, מתכון של ורד

חיטת כוסמין מוקפצת עם ירקות ירוקים, מתכון של ורד

רכיבים:

½ 1  כוסות חיטת כוסמין מלאה אורגנית לאחר השרייה של לילה.
(להשרות בכלי עם מים לילה לפני הבישול)
½  כרוב לבן קצוץ גס.
½  צרור מנגולד שטוף, מנוקה מהגבעול הלבן,קצוץ גס.
½  צרור עלי תרד שטופים קצוצים גס.
1 בצל גדול קצוץ גס.
2 שיני שום כתושות.

שמן זית.
מלח.

אופן הכנה:

שוטפים היטב את גרגירי הכוסמין בהרבה מים.

שמים בסיר.

ממלאים בהרבה מים ומביאים לרתיחה.

מורידים את הלהבה.

מבשלים ,עד שגרגירי הכוסמין רכים .

(תמיד יהיה לגרגירי הכוסמין מעט "קראנץ' מהקליפה,אך לטעמי, זה מוסיף מאוד!)

מסננים (כמו פסטה) ומניחים בצד.

במחבת גדולה נון סטיק או סיר שטוח, שמים כף דמן זית. מוסיפים בצל ושום. משחימים.

מוסיפים את שאר המרכיבים ,למעט הכוסמין.

מערבבים על אש בינונית עד שהירקות משחימים מעט  (כ 7 דקות).

מוסיפים את חיטת הכוסמין .

מערבבים היטב.

משפרים טעמים.

איך נתייחס:

כל חצי כוס חיטת כוסמין מבושלת = מנת פחמימה.

להאמין. לפעול. להגשים.